Tillbaka till alla kundcase

Olsson parts

Kundecase

Första filmprojektet
Filmen på grustaget
När Olsson Parts ringer vet man att det blir åka av! Att dom är sprungna ur det lokala lantbruket gör sig påmint i deras entrepenörsanda och geniuna engagemang.
Vårt första uppdrag var att göra en brandingfilm med belysning i fokus som var aktuellt för säsongen. Vi klickade hårt tidigt i projektet då det visade sig att vi jobbade väldigt bra ihop och projektet vi stod inför var minst sagt ambitiöst.
Det vi behövde göra var att lyfta Olsson Parts nya uttryck som står i linje med deras pågående utlandsatsning, samtidigt med deras rötter (ända sedan 1957) ständigt närvarande.
Utmaningen antagen!
Det vi landade i var att en att man får följa en gammal trotjänare (Massey Ferguson 135) som möter en modern traktor för att sedan korsa både Tjörn och Orust med fokus på belysning.
På tal om utmaningar...
Vi insåg att fönstrena för att filma var väldigt korta, för att kunna filma belysningen var det nödvändigt att filma precis i skymningen och innan mörkret lagt sig. Då vi var inne i oktober så handlade detta om ett om max ett par timmar innan det var för mörkt, dessutom hade vi inte utrymme för några omtagningar utan det var ett försök på varje scen. Utöver traktorerna behövde vi boka både hjullastare, grävare och ett grustag där vi kunde hålla till, så även här behövde vi tänka till för att hålla nere sessionerna.
Vi behöver en plan!
Vi ringer Kristoffer Ingelsson på RAWdjuret Media för att få en extra kamera på plats. Nu var vi två som kunde filma - bra! Tillsammans med Cecilia Littke på Olsson Parts klockade vi tidpunkterna längst rutten där jag- och eller Kristoffer behövde stå på en viss plats på sträckan för att filma traktorn när den kom (tur att traktorer inte är så snabba).
Körschemat från Säby kile på Tjörn till Boxvik på Orust:
Med tider när vi behövde finnas på plats före traktorn

Resultatet

Yes - vi lyckades befinna oss på rätt plats vid rätt tillfälle och fånga de tagningar vi behövde. Eftersom detta var vårt första uppdrag för Olsson Parts kändes det såklart extra viktigt att det blev bra. Resultatet blev grymt bra - vi hade jätteroligt tillsammans och vi har gjort ett flertal videoproduktioner efter detta vilket såklart känns extra fantastiskt kul!
Utrustning
x2 Panasonic Lumix
Gopro
Mavic 2 Pro 
Fordon i filmen
x2 Traktorer
x1 Grävare
x1 Hjullastare
Besök olssonparts.com

Se filmen:

Se alla kundcase
När vi var på Orust för att spela in reklamfilmen på Ottestala schakt hade vi redan gjort ett flertal produktioner tillsammans. Vid det här laget visste vi precis vad som behövdes, hur lång tid det skulle ta och vilket uttryck vi ville presentera. 
Det var höst och säsongens produktfokus låg på bl.a. generatorer och interiörprodukter, så vi kom fram till att vi skulle simulera ett maskinstopp där vi naturligt kunde presentera produkterna i sin naturliga miljö. Det skulle vara kallt smutsigt och allmänt besvärligt och sen - Olsson Parts to the rescue!
Grusdamm och finelektronik är en tvivelaktig kombination
Även om det är precis det här som är poängen med reklamfilmen så stod det ganska snart att varken drönaren eller min 4-axlade stabiliserade kamera var speciellt imponerade av stendammet från krossen som låg som en dimma över hela grustaget, jag vet inte hur länge jag stod med en tops och gjorde rent utrustningen efteråt!
3...2...1.. Tagning!
Då vi vet precis vad vi skall göra, hur lång tid det kommer ta och vad vi får ut av sessionen så är det väldigt enkelt för kunden att budgetera sina produktioner. Då det är morgon och soluppgång börjar vi filma från marken för att ta tillvara på det stämningsfulla ljuset, sedan kör vi fotosessionen efter det. Det sista vi gör är att ta drönarfilmerna och interiörklippen.
Färdigt!
Dags för high-fives, ryggdunkar och kanelbullar! Nu är det enda som återstår att ta sig till kontoret i Skärhamn och redigera materialet.

Resultatet

På exakt 4 timmar har vi filmat 3st reklamfilmer (en längre och två korta) samt en fotosession. Resultatet blev riktigt bra och utrustningen överlevde stendammet! Dubbel Succé!
Utrustning
Ronin 4d
Sony A7IV
Mavic 3 Pro
Medverkande
x1 Hjullastare
x1 Stenkross
x1 Lastbil
x1 Skåpbil
x2 Homo sapiens
Besök olssonparts.com

Se filmen:

Se alla kundcase
da_DKDanish
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram